The University of Cambridge required a new cleanroom for Graphene research in the new Electrical Engineering building annex (EEDB Annex). The rooms were split over two floors, ground and second floor and connected together using an internal lift.

The building annex was new but the rooms were unfinished. The allocated internal areas were fitted out with cleanroom partitioning, suspended ceilings, antistatic vinyl flooring, raised access flooring, LED lights, small power, data, process gases, fire detection system, door access systems, roof mounted air conditioning plant, humidifier, secondary sensible cooling coils, trim heating, extract systems, full graphics controls, wet benches both acid and solvent based, air-shower, passthroughs, lift, fan/filter modules, emergency showers etc.

university of cambridge graphene centre.
university of cambridge graphene centre.

press to zoom
university of cambridge 2
university of cambridge 2

press to zoom
university of cambridge 5
university of cambridge 5

press to zoom
university of cambridge graphene centre.
university of cambridge graphene centre.

press to zoom
1/6